2017. november 05. 19:02 - ncseb

Plazma hatású dekorációs fényt a lakásba

Nem is gondolnád mennyire egyszerű,mi kell hozzá? A korábban említett USB-s csodabogár és egy tetszőleges hosszúságú WS2812-es RGB led szallag!   

plasma01.jpg

 A WS2812 egy ledeneként (darabonként) címezhető vezérlővel ellátott led dióda ami annyit jelent hogy 1 vezetéken akár több száz led-et sorba kötve (max.625.db.) vezérelhetünk : 

A WS2812 led szalag 1 méteres vízálló változatban beszerezhető innen a beltéri változat 1 méterben innen

a Digispark fejlesztő panel 3.db.akciós áron innen rendelhető meg. 

LED jellemzők:

Flexibilis led szalag 120 fokos megvilágítási szögű RGB SMD leddel, mely ledenként darabolható. A ledek egymástól függetlenül vezérelhetők, így akár futófény effekt is létrehozható vele. Kiválóan alkalmas minden nem sík felület színváltós megvilágítására. A ledek fényerősségének nagysága miatt alkalmas általános vagy helyi színváltós világítási célokra. A termék rögzítése egyszerű, hátoldala öntapadó felülettel ellátott. A termék 5 Volt stabilizált feszültséggel működik.

Felhasználási területek:

Főbb felhasználási területei a dekor és reklámiparban különböző nem sík alakzatú színváltós megvilágítások kivitelezésére. Pl.: üveg és plexi polcok él világítása, peremvilágítás, fénycsíkok, polcvilágítás, vitrinvilágítás, kontúrmart plexi tábla világítás. Flexibilitása alkalmassá teszi gépjárművek fényszórójába vagy belső terébe történő beépítésre.

wsled7.jpg

A szalagokat úgy vásárolhatjuk meg,hogy minden szükséges alkatrész rajta van a szalagon.

image10_1.jpg

Szükségünk lesz egy Digispark fejlesztői panelre,a led szalag bekötése ebben a videóban látható :

 

A  vezérlőprogram letölthető innen!    Digispark fejlesztői panel programozás és az alapok itt!

A letöltött .zip fájlt kicsomagoljuk a Program files / Arduino / Libraries / mappa alá. Majd az Arduino programot elindítva a Fájl / Megnyitás vagy (CTRL+o) alatt behívjuk : 

image9.jpg

Ha a képen látható program fogad minket akkor helyben vagyunk,a program feltöltve rögtön használható. A piros keretezett sorokban lehet finom hangolni egyes funkciókat.

a NUMPIXELS 30 a led szalagon lévő ledek számát jelenti,ez 1 méteren 30.

a BRIGHTNESS 255 a ledek fényerejét állítja 0-255 között,pl. a 100 halvány 255 a teljes fényerő

a DELAY 3000 a szín változás ideje,a 3000 = 3 másodperc alacsonyabb érték pl. 500 gyors fényhatást eredményez .

A ledek 20mAh fogyasztásával számolva pl. 100.db. lednél 2Ah fogyasztás is lehet,ezt már érdemes tápegységről üzemeltetni.

Jó bütykölést kívánok minden kollégának! 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ncseb.blog.hu/api/trackback/id/tr5913186240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása